ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΘΑΒΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ανακαλύπτουν ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τα ξαναθάβουν, σύμφωνα με καταγγελία
Ανακαλύπτουν ευρήματα στον α χώρο της Δωδώνης και τα ξαναθάβουν, σύμφωνα με καταγγελία

Ανακαλύπτουν ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τα ξαναθάβουν, σύμφωνα με καταγγελία


Τα αρχαία ελληνικά Μνημεία και οι Ναοί κρύβουν πολλά μυστικά, που έρχονται στο φως με το σταγονόμετρο. Για άλλα πάλι, υποστηρίζεται ότι προσπαθούν να μην φτάσουν ποτέ στην επιφάνεια και στην παρατήρησή μας. Μπορεί ανάλογες καταγγελίες να ευσταθούν; -d-
<<Εις το Ιερόν αυτό της Δωδώνης υπήρχε μία τεράστια ΚΑΜΠΑΝΑ…ΜΕΓΑΣ ΛΕΒΗΤΑΣ …γνωστή στην ιστορία ως “ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ ΧΑΛΚΕΊΟΝ” >>…..(Ζηνόβιος 6.5), (Φιλόστρατος,Εικόνες 33)…. την οποία ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ και ΗΧΟΥΣΕ ΕΠΙ ΠΟΛΥΝ ΧΡΟΝΟΝ !
<<ΠΕΛΑΣΓΟΙ…ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΑΣΙΓΉΤΟΙΟ ΛΕΒΗΤΟΣ – ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ >>….Καλλιμάχου “Ύμνος εις Δήλον,στιχ.86)
ΚΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ , ΛΟΙΠΟΝ , ΚΛΕΜΜΕΝΗ !!!
Όπως αναφέρει ο Στράβων (C, 329), ήταν το χαλκείο που αποτελείτο από δύο κιονίσκους. Στον έναν υπήρχε χάλκινος λέβητας και στον άλλο χάλκινο άγαλμα παιδιού, που κρατούσε μαστίγιο με τρεις αλυσίδες, αναθημάτων Κερκυραίων. Το μαστίγιο αυτό εκινείτο από τον άνεμο, χτυπούσε στο λέβητα και προξενούσε ήχο, από τον οποίο χρησμοδοτούσαν οι ιερείς….
Το μαντείο της Δωδώνης ήταν το παλαιότερο εκ των Ελληνικών μαντείων…
<<ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΕΔΡΑΝΟΝ>>…κατά τον Ησίοδο (Απόσπ.102) και τον Στράβωνα (Ζ,κεφ.7,10 και 7,12)….
Στον Όμηρο αναφέρεται δύο φορές: α) όταν ο Αχιλλεύς απευθύνεται στον Δωδωναίο Δία υπέρ του φίλου του Πατρόκλου {Ιλιάδα, Β 233) και β) όταν ο Οδυσσέας επισκέπτεται το μαντείο {Οδύσσεια, Ξ 327).
…Σκύμνος Χίου (στιχ.449)<<Η τε Δωδώνη Διός Μαντείον ίδρυμ εστι δ’ουν Πελασγικόν>>…<<ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ>>
Κάτω από τη μαντική βελανιδιά της Δωδώνης , στις ρίζες της οποίας πίστευαν ότι κατοικούσε ο Δίας , οι πρόγονοί μας έθεταν τα ερωτήματά τους και οι ιερείς σύμφωνα με το θρόισμα των φύλλων της απαντούσαν στα αγωνιώδη ερωτήματά τους για τα μελλούμενα και αποκρυπτογραφούσαν τους χρησμούς υπό τους ήχους χάλκινων λεβήτων ….
Και όπως ακριβώς όλα τα Ιερά των Ελλήνων καταστράφηκε και το μαντείο του Διός…Στο μαντείο των ήχων που υμνούσαν τον Δία Πελασγικό τον Δωδωναίο έπαψε να ηχεί η Ιερή καμπάνα… Το αιωνόβιο δέντρο , η Ιερή βελανιδιά , κόπηκε και το ίδιο το ιερό εγκαταλείφθηκε….Και εννοείται πως για να σβήσει κάθε ανάμνηση απο την μνήμη των επόμενων γενιών πάνω στα ερείπιά του χτίστηκε χριστιανική εκκλησία…. συναγωγή, για την ακρίβεια….
Από τότε αυτός ο χώρος που κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες εξακολουθεί μέχρι και στις μέρες μας να είναι ξεχασμένος…Όπως και σε άλλες περιοχές που σχετίζονται με την αρχαία μας μυθιστορία, γίνανε δειλές προσπάθειες απο αρχαιολόγους να βγάλουν στο φως τα ευρήματα της Δωδώνης…
Όμως … Όμως όπως κάθε φορά,οι ανασκαφές για κάποιους ανεξήγητους λόγους σταματησαν…Βρέθηκαν μολύβδινα ελάσματα με χαραγμένες ερωτήσεις από φορείς και πολίτες της αρχαιότητας οι οποίοι ζητούσαν απαντήσεις για τα μελλούμενα. Άλλοι ρωτούσαν αν πηγαίνοντας να κατοικήσουν σε άλλη περιοχή θα είχαν καλύτερη τύχη, άνδρες ρωτούσαν αν θα αποκτήσουν αρσενικά παιδιά με τη γυναίκα που επέλεξαν, άλλοι ρωτούσαν αν η γυναίκα τους μπορούσε να τους δώσει παιδιά, γυναίκες από την άλλη ζητούσαν να μάθουν αν θα μείνουν χήρες και πολίτες ρωτούσαν αν θα έπρεπε να πληρώσουν το χρέος τους εκείνη την περίοδο ή αργότερα.
Τα έγκατα της Δωδώνης όμως κρύβουν κι αλλά μυστικά… Που προφανώς δεν πρέπει φανερωθούν… «Ανακαλύπτουν ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τα ξαναθάβουν. Για να τα προστατεύσουν, όπως ισχυρίζονται»!
Την απίστευτη αυτή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα προστασίας της Δωδώνης και πρώην Δήμαρχος Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης, και συνεχίζει :
“Κανένα πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών δεν υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και τις υπηρεσίες του. Ούτε καν ενημερωτικά φυλλάδια για την Ιστορία της Δωδώνης”…
Ένας ασήμαντους τόπος πια για τους σημερινούς … Έλληνες , να πω;;;;;;;
Μάια Τσεπουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια