ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το υπουργείο Παιδείας στοιβάζει παιδιά σε εμπορευματοκιβώτια: Τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου – Χανίων θα γίνουν σε κοντέινερ!


Τέλη Αυγούστου έφτασαν στην Κίσαμο οι προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες για να στεγαστεί το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ της περιοχής για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος καθώς το παλαιό κρίθηκε ακατάλληλο λόγω των φθορών που επιδεινώθηκαν από σεισμούς.
Και ενώ η υποδοχή των 27 προκάτ αιθουσών έγινε με χαρά, τα βλέμματα σάστισαν όταν είδαν πως στον χώρο όπου τοποθετήθηκαν υπάρχουν και δύο κοντέινερ εμπορευμάτων. Όπως έγινε γνωστό, τα κοντέινερ θα…. «στεγάσουν» τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Δηλαδή το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να στεγάσει σχολικές αίθουσες – εργαστήρια σε σιδερένια κλουβιά – κοντέινερ εμπορευμάτων, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αλήθεια ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες για τυχόν ατυχήματα σε αυτά τα ακατάλληλα να στεγάσουν μαθητές κλουβιά; Ευθύνες φυσικά έχουν και οι τοπικές αρχές που ανέχονται αυτά τα φαινόμενα.
Το γεγονός κάτι που προκάλεσε την οργή του δασκάλου και προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Αντώνη Τσαλαπάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε:
«Αυτό είναι το όραμα της Δημοτικής αρχής της Κισάμου και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής για τα παιδιά μας. Σε κοντέινερ καραβιού θα στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Αν τα συγκεκριμένα έχουν τις ίδιες πιστοποιήσεις με τις προκάτ αίθουσες που έστειλε το υπουργείο να τις δώσουν δημόσια. Μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν αυτοί που παίρνουν έστω και προσωρινά τέτοιες αποφάσεις για τους μαθητές των σχολείων. Αν ο δήμος με τους τρεις μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης δεν έχει κονδύλια για την επίλυση των εκτακτων κτιριακων προβλημάτων ας ρωτήσει άλλους δήμους που με μικρότερους πόρους δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στην νέα γενιά.


Περιμένουμε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιωργος Χαχλακης να παρέμβει. Η απόφαση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ είναι σε παντελώς λάθος κατεύθυνση».
Πηγή: flashnews.gr

 https://www.opoligrafos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια