ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΟΥΡΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

 


Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών εκφώνησε ηρωικό λόγο στο Τουρκικό Κοινοβούλιο για τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Κούρδους.

 Ο Κούρδος βουλευτής  Ferhat Encu, προέβη σε μια ιστορική ομιλία μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο όπου την ίδια στιγμή οι  Τούρκοι βουλευτές τού επιτέθηκαν φραστικά φωνάζοντας συνεχώς ότι είναι «νεκρός» και ότι έπρεπε να τον πυροβολήσουν.

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου τού έλεγε συνεχώς ότι θα μπει φυλακή για αυτά που λέει αλλά ο Encu συνέχισε να υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμένιων και των Κούρδων.

«Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5.000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κείμενα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν, ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν. Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν, και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, εσείς οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία, στα χωράφια οπου παίζατε με τα άλογά σας. Μπορείτε να με σκοτώσετε αλλά θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια όπως τη δείχνει η ιστορία. Αυτή είναι η γη μας και θα μείνουμε εδώ», είναι ορισμένα εξ όσων είπε ο Κούρδος βουλευτής.

 ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΒΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

 

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Ferhat Encu.

 


ΠΗΓΗ
ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΣ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια