Πρόεδρος Εισαγγελέων για εμβολιασμούς: «Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του»!
Η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων με ένα «ράπισμα» της προς όσους ζητούν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, μετά την απόφαση για τα ΕΜΑΚ, τονίζει «δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του».
Συγκεκριμένα η Α.Ζαΐρη είπε: «Δεν μπορείς να υποβάλλεις έναν άνθρωπο να υποστεί μια σωματική επέμβαση, ακόμα και αν αυτή είναι μια ένεση. Και μάλιστα, στον βαθμό που αυτό μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό του. Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Είναι μια κίνηση απολυταρχική»
Παράλληλα μίλησε και για την απονομή δικαιοσύνης, την έκτιση των ποινών και το ρόλο του δικαστή.
«Το γεγονός ότι κάποιοι μένουν ασύλληπτοι οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται, καταδικάζονται και φυλακίζονται στη συνέχεια επανέρχονται (σ.σ. στο έγκλημα), είναι το μέγα πρόβλημα. Και συνδέεται με την έκτιση της ποινής. Η έκτιση της ποινής να μην εξαρτάται από αυτόματους μηχανισμούς αλλά να δίνει ρόλο στον δικαστή και στην κρίση του, ώστε εξατομικεύοντας την περίπτωση, να μπορεί να έχει διαφορετική μεταχείριση, ο επικίνδυνος, ο υπότροπος και να έχει διαφορετική μεταχείριση κάποιος που είναι λιγότερο υπότροπος» σημείωσε.
Σύμφωνα με την κ. Ζαΐρη, οι ποινές που επιβάλλονται δεν εκτίονται γιατί ο νόμος έχει ευεργετικές διατάξεις. «Οι ποινές έχουν ελαφρυνθεί με την τελευταία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα σε όλα τα εγκλήματα» ανέφερε, κάνοντας λόγο ότι «το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην διάρκεια της έκτισης της ποινής. Κάποιοι με ιδιαίτεροι επικινδυνότητας πρέπει να τίθενται και σε ένα καθεστώς επιτήρησης. Οι ποινές που ελαφρύνονται πρέπει να εκτίονται για μεγαλύτερο χρόνο σε κάποιες περιπτώσεις».
«Υπάρχουν» υπογράμμισε, «συνεχείς ελαφρύνσεις προς τον δράστη. Όπως ο έντιμος βίος. Αυτές οι περιπτώσεις έσφιξαν για τον δικαστή. Ο νόμος σφίγγει συνεχώς την δικαστική κρίση. Αυτό είναι πρόβλημα» είπε, λέγοντας ότι πρέπει να εξεταστεί και το σύστημα των εναλλακτικών ποινών.
ΠΗΓΗ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου