ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

''1821:ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 
ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αυτή ήταν η πρώτη απάντηση στη λίστα που έδωσε η ιστορικός και καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου σε συνέντευξη στις 26/1/2021 στο  Inside story.gr  στην ερώτηση ''Ποια είναι τα 10 σημαντικότερα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821;'' 

To πρώτο λοιπόν και σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σύμφωνα με την ιστορικό-καθηγήτρια πανεπιστημίου είναι πως οι Έλληνες έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, πρώτοι επαναστάτησαν οι Σέρβοι εναντίον των οθωμανών το 1804. (??!!!)

Ακριβώς η απάντησή της: 

Νούμερο 1: Οι Έλληνες δεν ήταν οι πρώτοι που επαναστάτησαν ενάντια στους Οθωμανούς

''Η Ελληνική Επανάσταση, που ξεκίνησε το 1821 και τελείωσε το 1830 με την αναγνώριση εθνικού ανεξάρτητου κράτους με το όνομα Ελλάς, είναι η δεύτερη στα Βαλκάνια. Την πρώτη την έκαναν οι Σέρβοι το 1804. Είχαν αρχηγό τους τον Γεώργιο Πέτροβιτς Καραγκεόργεβιτς, τον Καραγιώργη της Σερβίας, τον οποίον τιμούμε με δρόμο στην πρωτεύουσά μας επειδή υπήρξε σημαντική προσωπικότητα που έπαιξε ρόλο και στα ελληνικά πράγματα.''


Κυρία Ευθυμίου, είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ η απάντηση. Πρώτον. Δεν σας ρώτησαν τί έκαναν οι Σέρβοι, σας ρώτησαν για τα 10 σημαντικότερα γεγονότα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Δευτερον: Ποιος ο λόγος να υποβιβάζετε τους Έλληνες και να μειώνετε τα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης? Είστε ιστορικός- καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών, ο μισθός σας πληρώνεται απο Έλληνες πολίτες για να αλλοιώνετε την Ελληνική Ιστορία? Να απαντάτε άλλο απο αυτό που σας ρώτησαν και να μας υμνήσετε τί έκαναν οι Σέρβοι? Είστε στην Ελλάδα όχι στη Σερβία. 
Αλλά και στη Σερβία να ήσασταν καθηγήτρια  και κάνατε αυτή την δημόσια δήλωση  θα σας χαρακτήριζαν ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ. 
Ακόμη και την καθεστωτική εγκυκλοπαίδεια wikipedia να ανοίγατε θα διαβάζατε οτι οι Ελληνικές εξεργέσεις και επαναστάσεις είχαν ξεκινήσει το 1457,  μόλις 4 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. 

Ενδεικτικά:
1457 - 1472: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
1466: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ 
1479 - 1481: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ  ΜΑΝΗ, ΑΡΓΟΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
1492 - 1496: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΤΛ ΚΤΛ

ΟΛΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΕΔΩ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Inside Story





ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
ΠΟΥ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΘΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.... 
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΥΣΟΥΝ....ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ κυριας Ευθυμίου ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΜΟΔΑ,  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΥΡΕΩΣ ΠΑΝΤΟΥ! 
ΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΙΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΑΣ! ΕΔΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ? ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ?  ΑΠ'ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?   

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΟ: 

ΥΒΡΙΣ -ΑΤΙΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ






  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια